Persoonlijke verhalen

Persoonlijke blog: Een hele grote engel op de schouder

Enige weken geleden deed ik dienst als verpleegkundige tijdens een liefdadigheid wielertocht in Italië Maar er was er een die toch indruk op me heeft gemaakt Fietsster over de reling in het ravijn

Persoonlijk verhaal: mijn kleinste patiënt

ik heb avond dienst als verpleegkundige op de ambulance in Antwerpen. Het is een rustige avond tot we ineens een telefoon krijgen, of we met spoed een couveuse op willen gaan halen, verdere informatie zou volgen.. In het midden van de kamer stond een bed, en naast het bed zat een wat oudere vrouwelijke arts op haar knieën, voor haar lag een hele kleine baby. De baby bleek pas 23 weken oud te zijn.

Persoonlijk verhaal: s'il vous plaît

Dit waren de enige woorden in het Frans die ik kende, doch waren ze voldoende om een psychiatrische jonge vrouw rustig te krijgen. De vrouw werd met behulp van agenten en ambulanciers gebracht, gefixeerd op de brancard lag een hysterische jonge vrouw (die alleen Frans sprak). " s'il vous plaît " En terwijl ik het zei, stak ik mijn handen uit, in een hulp biedend gebaar Het was erg bijzonder, maar ze werd rustig, jammer genoeg was mijn kennis van de Franse taal te weinig om haar verder te kunnen begeleiden

Persoonlijke blog: De knuffel van een kind

uit het niets stapt de dochter (dezelfde bouw en lengte als mijn eigen zoon, dezelfde uitdrukking in het gezicht, dezelfde manier van lopen) op mij af en omhelst mij op de meest pure manier...die van een kind, die nog heel dicht bij haar gevoel staat. Op dat moment had ik erg veel moeite mij tranen binnen te houden, ik werd zo geraakt door de pure onvoorwaardelijke liefde van een kind, dat ik me afvroeg waar dan die handicap was van haar.

Persoonlijke Blog: Zelfmoord, maar het ging zo goed

Helaas heb ik zoals zo veel mensen van nabij ervaring met zelfmoord. Personen die het hebben geprobeerd en zijn 'gefaald', maar helaas ook iemand waarbij het wel 'geslaagd' is. En dan plots.......is ze weg, en het enige wat dan overblijft is een briefje, waarin ze zegt waarom ze het gedaan heeft Is dat voldoende antwoord, nee, natuurlijk niet, het is niet te begrijpen, juist omdat het zo goed ging de laatste tijd....

Persoonlijke blog: nooit wil ik meer die onmacht voelen

In mijn carrière heb ik aardig wat indrukwekkende casuïstieken mee gemaakt, waaronder reanimaties, ongevallen, zieke kinderen etc), maar nooit heb ik dezelfde onmacht gevoeld als bij de casus die ik hieronder ga beschrijven. Het ging om een reanimatie, na een aantal minuten zie ik ineens een compleet verslagen jongen van een jaar of 12-13 naar buiten komen, geheel in shock liep hij verdwaasd naar de hoek van de straat.

Persoonlijke blog: humor als interventie

Onlangs zei ik tegen een mannelijke patiënt van middelbare leeftijd, dat die eigenwijs was, waarschijnlijk niet lang meer zou leven en dat we op zijn grafsteen zouden zetten dat het zijn eigen schuld was Klinkt dat niet heel raar in je oren en zou je zoiets durven zeggen tegen een patiënt? humor is dus een hele belangrijke interventie, omdat deze op een hele laagdrempelige manier de boodschap over kan brengen, zonder dat de ontvanger van de boodschap, het gevoel krijgt aangevallen te worden.

Persoonlijke Blog: Werken op de ambulance is zeker erg indrukwekkend.....

Wanneer je tegen mensen werkt dat je op de ambulance werkt of op de spoedeisende hulp, dan krijg je vaak te horen dat het zeker erg indrukwekkend is en dat je wel heel veel verschrikkelijke en of spannende dingen te zien krijgt. Een van de meest indrukwekkende ritten die ik heb gedaan in mijn carrière, was een lange rit van anderhalf uur. Tijdens deze rit moest ik een jonge moeder (van mijn leeftijd) en haar terminale baby vervoeren van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis brengen.

Persoonlijke blog: Don't judge the book by its cover

Beoordeel het boek niet op hoe zij er uit ziet, hetzelfde geldt natuurlijk voor mensen onderling. Ik heb zelf ook meerdere malen mee gemaakt dat mensen anders tegen mij aankeken en of een ander beeld over mij hebben, dan wie ik werkelijk ben en of hoe ik werkelijk functioneer.

Voor meer persoonlijke verhalen klik op onderstaande link

Comments are closed.