ONTDEK DE WAARDE VAN EXTENDED REALITY VANDAAG


Dé nieuwe realiteit voor leren & presteren

Extended Reality (XR)

Is de overkoepelende term voor virtual reality (VR), augmented reality (AR), mixed reality (MR) en andere immersive technologieën

Extended Reality (XR) biedt de mogelijkheid om de fysieke wereld en de digitale wereld te verbinden op manieren waar we eerder alleen van konden dromen

Extended reality (XR) is de volgende stap in mens-machine interactie.

XR-oplossingen begrijpen namelijk hun omgeving. Dit stelt ons in staat om de juiste informatie, op het juiste moment op een natuurlijke manier te integreren in ons leven.

Je fysieke omgeving en je acties beïnvloeden de digitale ervaring. XR beleef je alleen én met anderen.

Augmented reality (AR), virtual reality (VR) en mixed reality (MR) brengen de digitale wereld en de fysieke wereld samen.

Met deze technologieën zal de manier waarop we leven en werken fundamenteel veranderen.

Extended reality gaat dus over het uitbreiden van de fysieke wereld met de digitale wereld.

Deze werelden vormen de uitersten van een spectrum, in wetenschappelijke termen het ‘Reality–virtuality continuum’. Deze beschrijft alle mogelijke variaties van integratie van beide werelden.

Om je te helpen hebben we alle termen samengevat in bovenstaande afbeelding, gevolgd door concrete definities.

Augmented Reality (AR)

Augmented reality voegt digitale informatie toe aan het hier-en-nu. Via mobiele apparaten of een headset (bril) wordt informatie over de echte wereld heen geplaatst.

Bij AR vormt de fysieke wereld de basis terwijl dit bij VR de digitale wereld betreft.

Virtual Reality (VR)

Beleef een volledig digitale wereld met virtual reality via een headset (bril) of omringend scherm. Deze digitale wereld kun je met de computer creëren en simuleren, of je kunt de fysieke wereld filmen en beleven met 360 graden video.

De digitale wereld vervangt hierbij de fysieke wereld.

Mixed Reality (MR)

Misschien wel het magnum opus van deze drie technologieën. Mixed Reality (MR) is net zoals AR het samenvoegen van de echte wereld en een virtuele wereld, alleen is Mixed Reality net een stapje verder. Waar Augmented Reality vooral simpelweg afbeeldingen/3d modellen weergeeft op een scherm, zal Mixed Reality 100% digitale objecten weergeven in de echte wereld waarmee gebruikers interactie kunnen hebben.