IMMERSIVE VIRTUAL LEARNING
beleef de fictieve realiteit
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
Hoewel Virtuele Simulatie Trainingen in het buitenland al volledig geintegreerd zijn binnen de (initiele en vervolg/specialistische) opleidingen voor artsen en verpleegkundigen, is hier in Nederland en Belgie nog nauwelijks sprake van
VIRTUELE SIMULATIE TRAINING

Virtuele onderdompeling tijdens een scenario training in Virtual Reality

In deze gesimuleerde werkelijkheid is het mogelijk om scenario's te oefenen, bepaalde vaardigheden te trainen, maar ook als leermiddel worden gebruikt om te leren functioneren onder hoge mate van druk
Hierin zijn drie vormen van Virtuele Simulatie mogelijk
imageedit_5_3429066061
Augmented Reality

[expander_maker id=”1″ more=”Read more” less=”Read less”]Augmented Reality (AR) is een interactieve beleving waarmee je digitale 3D-objecten, door middel van smartphone of tablet, in de werkelijkheid plaatst. 

Je kijkt naar de omgeving waar deze objecten feilloos aan worden toegevoegd. 

De echte wereld wordt verrijkt met aanvullende informatie. Bekijk 3D objecten levensecht, loop er omheen en zoom in tot op het kleinste detail.[/expander_maker]

imageedit_7_4327409998
Mixed Reality

[expander_maker id=”1″ more=”Read more” less=”Read less”]Een gangbare definitie van mixed reality (MR) is ‘een combinatie van virtual reality (VR) en augmented reality (AR)’. 

Het doel van VR is het simuleren van een virtuele omgeving. AR legt een virtuele laag over de wereld heen die bijvoorbeeld informatie toevoegt aan wat je ziet. En MR brengt aspecten van AR en VR samen. 

De echte wereld wordt uitgebreid met levensechte virtuele objecten waarmee ook interactie mogelijk is.[/expander_maker]

imageedit_12_9265482935
Virtual Reality

[expander_maker id=”1″ more=”Read more” less=”Read less”]Virtual Reality (VR) is een technologie waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid duikt door middel van het opzetten van een VR-bril. 

Dankzij de 3D-effecten, het volledige 360° beeld  en het compleet afgesloten zijn van de echte wereld, geeft het je een gevoel alsof je er middenin zit.[/expander_maker]

WAAROM KIEZEN VOOR VIRTUELE SIMULATIE TRAININGEN?

Positieve emoties: Studies hebben aangetoond dat studenten die Virtual Reality gebruiken om te leren, meer positieve emoties ervaren. 


Dit leidt tot een betere leerervaring in vergelijking met traditionele leermethoden en video. 


Dat interactieve en Virtual Reality ervaringen spannender zijn dan passieve ervaringen is  natuurlijk geen verrassing, maar het is beter om te weten dat er ook wetenschappelijke onderbouwing is.

Virtuele Simulaties bieden de mogelijkheid om:

 
– risicovolle handelingen/interventies te oefenen
– weinig voorkomende casuistieken te trainen 
–  blootstelling aan hoge druk/stressvolle omstandigheden te simuleren 

zonder consequenties in de werkelijkheid

Virtuele Simulaties zijn 24/7 beschikbaar voor deelnemers. Deze kunnen vanuit de werkplek, een eigen laptop/pc of zelfs een tablet of smartphone worden gestart.


Tegelijkertijd kunnen alle omgevingen, (weers) omstandigheden en andere relevante invloeden instellen (zoals bijvoorbeeld donker en licht) Virtuele Simulaties geven een 3 dimensionale real-time interactie in een levensechte omgeving, waarin gemaakte keuzes en of handelingen/gebaren, een directe invloed hebben op de simulatie.

 

Deze interactie geeft een unieke beleving en draagt bij aan het gevoel van ‘echtheid’ en  de beleving van ‘echte’ stress en spanning. 

 

Alle omgevingen, omstandigheden en parameters kunnen worden gesimuleerd, wat een grote flexibiliteit geeft.

 

Door de het volledige gevoel van immersie in de Virtuele Simulaties, met een ongelofelijke detailering, wordt een unieke ervaring geboden, welke in alle facetten aangepast kan worden, tegen een fractie van de kosten die normaal gelden voor simulatie trainingen

 

 

CIJFERS

4 keer sneller leren in vergelijking met klassikaal onderwijs en bijna 2 keer sneller dan bij E-Learning